kwalifikacje zawodowe technik uslug kosmetycznych

kwalifikacje zawodowe technik uslug kosmetycznych

Glikol propylenowy (Przemysłowe Przeciwzamrożeniowy! W wielu produktach korty-familygarden.pl/korty_tenisowe higieny osobistej, a większość szamponów i odżywek wielu). Dzień sporządzenia Charakterystyki Produktu ostrzega użytkowników, aby uniknąć kontaktu ze skórą … silny drażniący, może powodować wypadanie włosów, zaćma, zaburzenia czynności wątroby i uszkodzenie nerek. To nazywa się „środek pochłaniający wilgoć” w kosmetykach.

Aluminum- (w antyperspiranty – dezodoranty, leki zobojętniające i antyseptyki) związane z chorobą Alzheimera.

Cocomide DEA lub DEA- (wiele produktów … aż do 600) rakotwórczy.

Sód Fluoride- (w pastach do zębów) może spowodować śmierć po spożyciu … wiele badań … potencjalny czynnik rakotwórczy.

Mineralnych naftowego Pochodzi z ropy naftowej (ropa naftowa), stosowanego w przemyśle jako płyn do cięcia metali. Mogą stłumić skórę przez formowanie warstewki oleju. Zdrowa skóra musi podjąć w tlen i uwalniają dwutlenek węgla. Proces ten nie powinien być zakazany. Trzymając duże ilości wilgoci w skórze może „powódź” biologii i może spowodować niedojrzałości, niezdrowe, wrażliwej skórze, które łatwo wysycha. Badania pokazują, którzy obejścia tego składnika mają większą szansę zachorowania na raka.

kwalifikacje zawodowe technik uslug kosmetycznych

Nafty same właściwości jak olej mineralny. W przemyśle stosuje się go jako składnika tłuszczu. Bentonit lub Kaolin- (w kosmetykach i maski na twarz) Może udusić skórę, zatrzymując się na uwolnienie toksyn. Używany przez straż pożarną się dusić z pożarami lasów.

Glycerin- Po nałożeniu na skórę, to zwraca się wilgoci w skórze i utrzymuje go na powierzchni zapewnia lepsze „czuć się”. Wysusza skórę od wewnątrz na zewnątrz. To może cię szybko starzeć.

Kolagen (skin care) Może udusić skórę. Większość pochodzi z krowich skór i zmielone nogi kurczaka. Większość produktów są bezużyteczne.

Smaki / zapachy (sztuczne) – syntetyczne substancje chemiczne stosowane w celu zwiększenia aromatu i smaku w produktach higieny osobistej …

– autor artykułu